Rendl olympiáda Korea

Pohádka „Jak se český pekař dostal do Koreje“

Jezdím často po českých pekárnách a skoro všude slyším nářekování. Snažíme se ale přinášet optimismus, navrhovat změny k lepšímu, vidět něco pozitivně, hledět na lepší zítřek. Jezdím také do pekáren v zahraničí, a to i na východ. Také tam mají potíže a těžkosti.

Dnes chci ale mluvit o jednom příkladném pekaři z Čech ze Sušice. O pekaři Karlu Rendlovi. Nevidí tak tragicky svůj pekařský úděl. Naopak, pozitivní a optimistický přístup může vyučovat. Nebojí se investovat do kvalitních strojů dlouhým horizontem návratnosti, nedrží se u zdi. A optimismem opět vítězí. A zase investuje, aby se odlišoval, aby vyráběl produkty s vyšší přidanou hodnotou. A vyrábí opravdu kvalitní výrobky. Tak dobré a kvalitní, až si toho všiml jeho kamarád olympijský vítěz Vavřinec Hradílek. Ten občas potrénuje na řece Otavě v Sušici hned vedle pekárny.

V Jižní Koreji se budou konat zimní olympijské hry od 9. do 25. února. A tenhle pozitivně naladěný český pekař Karel Rendl ze Sušice bude poprvé v historii reprezentovat sám sebe na olympiádě. Poprvé za 100 let historie naší republiky jede český pekař péct český chleba na olympijské hry. Našim sportovcům, celé výpravě i návštěvníkům z Čech bude péct český pekař český chléb s olympijským znakem. Taky bezlepkové výrobky, neobyčejně obyčejné vánočky, sladké, listové výrobky, kokosky a tak dále.

Buďme hrdí na našeho skvělého kolegu, pekaře Karla Rendla ze Sušice. My jako Pekass jsme už v říjnu připravili etážovou pec MIWE a další stroje na dlouhou cestu přes moře do Koreje. Do českého olympijského domu. Buďme hrdí a buďme jako on. Ať žije optimismus jménem Karel Rendl. Čest jeho práci! Samozřejmě čest i Vaší práci. Přeju více úsměvů a pohody!